Werkmethode

In vrijheid leven (loskomen van een trauma)

In vrijheid leven is voor mij vrijheid op alle vlakken in je leven: lichamelijk, emotioneel, mentaal en energetisch. Om dit innerlijk verlangen te kunnen volgen, ben je je hele leven in beweging. De beperkingen die je onderweg tegen kunt komen, zijn vaak gebaseerd op oude pijn, blokkades, verdriet en trauma`s. Deze kunnen een verstoring geven en er voor zorgen dat je je leven nog maar vanuit 1 bepaalde perceptie kunt waarnemen. Dit betekent dat je je laat leiden op basis van je overtuigingen en ideeen, waarvan de oorsprong in het verleden ligt. Als je gaat inzien hoe dit alles met elkaar verbonden is, heb de keus: laat ik het zo of pak ik het aan? Zo kun je oude patronen en overtuigingen in het verleden achterlaten en een nieuw beeld van jezelf in het nu creeren, ongehinderd door iets of iemand. Je gaat ervaren dat je “de controle/regie” weer terugkrijgt over je gedachten en leven, juist door heel veel los te laten en te gaan leren voelen waar je hart ligt en wat voor jou de bedoeling is.

Kinesiologie en spiertesten

Kinesiologie en de spiertesten vinden hun vroege energetische oorsprong in de oosterse geneeskunde en zijn in het begin van de 20ste eeuw verder ontwikkeld door een orthopedische chirurg en een chiropractor, zij legden de grondslag voor de Applied Kinesiology.
Daarna heeft John Thie, ook een arts, de methode Touch for Health ontwikkeld om zo de kennis uit de Applied Kinesiology en het spiertesten toegankelijk te maken voor een breder publiek. Hierdoor kreeg het steeds grotere bekendheid en is het in de jaren 70 naar Europa en ook Nederland gekomen.
Zo hebben wetenschappers uit verschillende disciplines kennis gemaakt met de spiertest en de basis voor de huidige kinesiologie gelegd.
De punten die hier onderdeel van uitmaken, zijn:
* Anatomie van het menselijke lichaam (botten, spieren en organen)
* Fysiologie (stofwisseling en energieprocessen, chemische processen mbt voeding, ademhaling, spijsvertering).
* Psyche van de mens (mentaal- emotionele processen).

Met kinesiologie word je vraag dus vanuit verschillende invalshoeken bekeken: fysiek, emotioneel, energetisch en biochemisch.

De spiertesten zelf, die uitslagen geven in termen van sterk of zwak, zijn een ingang om blokkades op te sporen en te balanceren en ze geven je inzicht in de achtergrond van je vraag of klacht. Ook de onbewustere lagen kunnen hierdoor aan het licht gebracht worden. Je volgt hierin je eigen proces, waarbij je door mij wordt begeleid.

NLP, PMA en lifestyle coaching

Door middel van speciale vraagtechnieken (Neuro Linguistisch Programmeren en Progressive Mental Alignment) is het mogelijk om bepaalde overtuigingen, ideeen en principes die niet meer voor je werken op te sporen en te onderzoeken. Waar komen ze vandaan en waarom heb je ze? Je kunt dan de keuze maken: vasthouden of loslaten. Soms maak ik hierbij gebruik van affirmaties en emotional stress release. Hierbij kun je denken aan bepaalde ademhalingsoefeningen en (Chineze) acupressuur (zonder naalden). Vervolgens maken we samen een plan; hoe kunnen we de veranderingen in je huidige leven gaan toepassen? Ik geef zo nodig advies over hoe je werk, je voeding, je relatie of andere relevante gebieden in je leven kunt gaan aanpassen en wat daar voor nodig is.

Orthomoleculaire geneeskunde

Vanuit deze visie worden klachten behandeld met natuurlijke middelen, zoals (biologische) voeding, vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren, kruiden, tincturen en homeopathie. Het is hierbij belangrijk dat overal in het lichaam de juiste hoeveelheden voedingsstoffen aanwezig zijn om gezond te zijn en te blijven en om alle functies te kunnen verrichten. Ieder mens is uniek, dus ook hier draait het om een op maat gemaakt advies. Dit wordt ook wel biochemische individualiteit genoemd.